Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) terug op locatie

Online afspreken blijven we doen

OZL in coronatijd

Maart 2020 – van de een op de andere dag werken consulenten OZL volledig vanuit huis. Zieke leerlingen zijn kwetsbaar en fysieke ontmoetingen vinden niet meer plaats. Na een week omschakelen en digitaal pionieren gaan gesprekken met zieke leerlingen, ouders en school gewoon weer door. Nou ja, gewoon …… alleen nog maar online of telefonisch in gesprek.

Het volledig online werken maakt dat we moeten wennen, puzzelen en aanpassen. Maar ook hier hebben we mooie ontmoetingen en kunnen we doorgaan met ons werk.

Zomer 2021 – de coronasituatie is stabiel en OZL start fysieke afspraken op locatie weer op. Het is fijn elkaar na lange tijd gewoon te ontmoeten en in gesprek te gaan. Een start van een mooi nieuw schooljaar met een goed gevulde rugzak vol (online) begeleidingsmogelijkheden.

Hybride onderwijsondersteuning: en – en

Online afspreken blijven we voor een deel doen in de OZL-begeleiding. We hebben in coronatijd hiervan onverwachte positieve aspecten gezien. Minder reistijd bijvoorbeeld betekent meer tijd voor begeleiding online. Meer tijd voor een school, een leerling, ouder of zorgprofessional, die een vraag heeft voor de consulent OZL. De combinatie en afwisseling in begeleiding bevalt de scholen, leerlingen en consulenten goed. Zo goed dat OZL noord vanaf nu de onderwijsondersteuning hybride aanbiedt. Afspraken op locatie (op school, het ziekenhuis of thuis) als dit nodig is en afspraken online, op afstand – via Teams -, als dat kan. Een en – en onderwijsondersteuning.

Een leerling aanmelden

De school meldt een leerling, die in aanmerking komt voor de hybride onderwijsondersteuning van OZL, aan. Aanmelden gaat via de website van OZL noord https://formulieren.ozlnoord.nl/. Met een klik op de paarse aanmeldknop start de aanmelding. Bij vragen over een aanmelding neem je contact op met Ria Oudeboon, coördinator van OZL noord via r.oudeboon@ozlnoord.nl of 06-127 43 781

OZL en LinkedIn

Na de zomervakantie is OZL noord ook gestart met een eigen LinkedIn pagina. Via onze website en de nieuwe LinkedInpagina houden we onze volgers regelmatig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Volg jij ons al?