Geslaagd!  Gefeliciteerd KANJERS!

Afgelopen maand werden de uitslagen van vele examenkandidaten bekend gemaakt. Vrolijke vlaggen met schooltassen kleurden de straten.

Zo ook bij maar liefst vijftien zieke leerlingen begeleid door consulenten van OZL noord. Leerlingen van HAVO5, VMBO-TL, VWO6, VMBO-BB en VMBO-KB. Stuk voor stuk KANJERS die met meer of minder aanpassingen in het programma van toetsing en afsluiting (PTA) examen deden.

Jongeren die vanwege een ongeluk, hartaandoening, oncologische aandoening, de ziekte van Crohn, Post-Covid of een andere aandoening in één jaar of over twee jaar gespreid examen deden. Soms in verschillende tijdvakken soms alleen in het eerste tijdvak. De examens werden op school of in het ziekenhuis afgenomen. Een ziekte of beperking mag de toegankelijkheid tot een examen niet verhinderen. Daarom passen we de wijze van afname aan zodat een leerling wél examen kan doen.

In de brochure ‘Op weg naar het diploma’ staan alle mogelijke aanpassingen uitgebreid beschreven.  Ieder jaar wordt deze brochure aangepast.

Ga naar de brochure >>

Het vervolg

En dan, na het examen, door naar een vervolgopleiding… Samen met de decaan, ouders en consulent OZL is gekeken naar het vervolg. Welke studiekeuze maak je en welke aanpassingen zijn eventueel (nog) nodig? De brochure “Jouw studieloopbaan en een chronische of langdurige ziekte” hielp leerlingen hierbij op weg.

Ga naar de brochure >>

Een opleiding in Retailmanagement, Geneeskunde, een sportopleiding of die kappersopleiding waar je altijd al van hebt gedroomd. Alle KANJERS op weg naar een nieuwe toekomst!