Karin Eikmans, leerlingbegeleider, Harens Lyceum

 

“De aanpak van OZL noord stelt ons in staat doelgericht aan de toekomst van de leerling te werken.”

 

Karin Eikmans is leerlingbegeleider chronisch -, langdurig zieke leerlingen en leerlingen met een fysieke beperking op het Harens Lyceum

Een leerling wordt aangemeld bij het Intern Ondersteuning Team, ze heeft COVID gehad en heeft nog rest klachten. Deze leerling wordt door ons door ons aangemeld bij Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen Noord. Binnen een week krijg ik een telefoontje van de consulent zieke leerlingen: Maaike Slagter. We plannen een intake samen met de leerling, ouders en mentor. Tijdens dit gesprek bespreekt Maaike de hulpvraag van school en leerling.

Met haar kennis en ervaring inventariseert ze de ondersteuning die de leerling nodig heeft. Dit niet alleen op cognitief gebied maar ook op sociaal-emotioneel gebied.

Aan de hand van dit gesprek maakt Maaike een plan van aanpak, waar de school en leerling veel baat bij heeft.

Regelmatig geeft Maaike individuele ondersteuning aan de leerling om het proces goed te begeleiden en het plan van aanpak, indien nodig, bij te stellen.

Aan de leerlingbegeleider, mentor en docenten geeft ze achtergrondinformatie over de ziekte van de leerling. Met deze aanpak stelt Maaike ons in staat doelgericht aan de toekomst van de leerling te werken.