Ouders van Vera

 

“In de dagen dat je kind door ziekte wordt beperkt in haar doen en laten is het fijn iemand te hebben die de juiste kanalen weet te vinden en het maximale eruit weet te halen.”

 

Ouders van Vera 

Via de leerplichtambtenaar van de gemeente is de consulent van OZL noord betrokken geraakt. Onze dochter bleef na een buikgriep erg moe en kon zo niet goed meedraaien op school. Via deze leerplichtambtenaar werden we in contact gebracht met een consulent van OZL. Zij kwam bij ons thuis en bracht in kaart hoe onze dochter, ondanks alle beperkingen, het beste zou kunnen functioneren. Onze consulent was een belangrijke schakel tussen de verantwoordelijkheden bij de verschillende partijen en heeft ervoor gezorgd dat ze de supervisie kreeg. Dat was heel fijn. 

De insteek was dat de consulent zou gaan functioneren tussen ons als ouders, Vera en school in. Wij konden dan ‘gewoon’ weer ouder zijn en hoefden ons niet te bemoeien met schoolse zaken. Wij moesten zelf zo min mogelijk in ‘geregel’ en ‘gedoe’ komen te zitten. Dat traject is naar volle tevredenheid afgelegd. Wij hebben na 10 jaar nog steeds af en toe contact met ‘onze’ consulent. Ze volgt onze dochter nu op haar site 1234 het leven. Vera vertelt hier over het proces van haar ziekte en hoe ze daar mee omgaat. Een bijzonder verhaal met diepte- en hoogtepunten. Mogelijkheden zoeken naar wat wel kan en positief blijven maar vooral een proces van Veerkracht!  

Vanaf de eerste dag was het prettig de steun van de consulent van OZL noord in de rug te hebben. Zij had de kennis en contacten met het Marne College. In de dagen dat je kind door ziekte wordt beperkt in haar doen en laten is het fijn iemand te hebben die de juiste kanalen weet te vinden en het maximale eruit weet te halen. Wij hebben deze begeleiding voor onze dochter als zeer positief ervaren. Ook voor ons als ouders was ze van onschatbare waarde. Je wenst niemand een ziek kind toe maar wel hulp en persoonlijke betrokkenheid zoals deze consulent namens OZL heeft geboden. Ook nu hebben we nog af en toe contact met ‘onze’ consulent. De warme band is altijd gebleven.